Haringsalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades

Haringsalade Bereidingwijze

Snijd de haringen in kleine stukjes. Snipper de ui, of gebruik 2 bosuitjes voor een wat verfijndere smaak. Snijd 2 tomaten ook fijn, en verwijder het hart en de zaadlijsten. Spoel het zout van de kappertjes, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de ingredienten samen met mayonaise en dille tot een stevige massa. Breng eventueel op smaak met een klein beetje witte peper, maar echt nodig vind ik dat niet. Even wegzetten in de koelkast zorgt ervoor dat de compositie wat steviger wordt. Serveer de overige tomaten in dunne schijfjes bij de haring tartaar. Het mooiste is het als je de haringtartaar in een vormpje op de borden kan storten

Boodschappenlijstje
  • 4 Hollandse Nieuwe (of Gewone Haring Wat Later In Het Jaar)
  • 1 Ui
  • 4 Stevige, Goed Rijpe Vleestomaten
  • 2 Theelepels Dille
  • 250 Eetlepels Mayonaise
  • 1 Eetlepel Kappertjes
Probeer ook eens...