Aardappelpuree Van Zoete Aardappelen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Aardappelpuree Van Zoete Aardappelen Bereidingwijze

30min bereiden Giet 250 ml water in een snelkookpan en plaats er een treeft in. Doe beide soorten aardappel, de ui en knoflook in een stoommand of een ondiepe schaal. Laat die met behulp van een reep aluminiumfolie op de treeft zakken. Draai het deksel dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk. Temper het vuur zodanig dat het drukniveau constant blijft en laat 10 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat de druk snel afnemen. Neem de groenten uit de pan en zet weg. Verwijder de treeft en giet het vocht uit de pan. Doe de groenten terug in de pan en stamp ze met een pureestamper. Schep er de boter en zure room door en breng op smaak met zout en peper. Schep er de peterselie door.

Boodschappenlijstje
  • 375 Gram Zoete Aardappelen, Geschild En In Blokjes Van 5 Cm
  • 375 Gram Bloemige Aardappelen, Geschild En In Blokjes Van 5 Cm
  • 1 Ui, Gehakt
  • 1 Knoflookteentje, Uitgeperst
  • 15-30 Gram Roomboter
  • 4-6 Eetlepels Zure Room Of Melk
  • 10 Gram Gehakte Verse Bladpeterselie
Probeer ook eens...