Kruimeltaart Met Perzik

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sofietje Hinken » Type: Meer van het type: Gebak

 Kruimeltaart Met Perzik Bereidingwijze

Stap 1: De perziken ontvellen, halveren en de pitten verwijderen. De perziken in schijfjes snijden. 1 schijfje halveren. De kersen afspoelen, verwijder de steeltjes en ontpit ze. Hak de walnoten grof. Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Stap 3: Vet een zandtaartvorm (20 centimeter) in. Maak het deeg van de bakpoeder voor kruimelvlaai (in een kom), het ei en de boter zie gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe 3/4 deel van het deeg in de vorm en zorg voor een opstaande rand van 2 centimeter. Stap 4: Roer de walnoten, de basterdsuiker en het kaneel door de rest van het deeg en verkruimel dit over de taartbodem. Rangschik de perzikschijfjes langs de rand. Besprenkel het geheel met citroensap. De kersen en de 2 halve perzikschijfjes in het midden van de taart leggen. Stap 5: Bak de taart in het midden van de oven gedurende circa 40 minuten. Bedek de taart met aluminiumfolie en bak nog circa 10 minuten tot de taart gaar is. Laat vervolgens afkoelen. Neem de taart voorzichtig uit de vorm en leg ze op een bord. Snij de taart.

Boodschappenlijstje
  • 1 Tl Kaneel
  • 1 Ei
  • 1 Pak Kruimelvlaai
  • 2 El Citroensap
  • 2 El Bruine Suiker
  • 5 Perziken
  • 50 Gram Kersen
  • 50 Gr Gepelde Walnoten
  • 100 Gr Roomboter
Probeer ook eens...