Abrikozentaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: sander » Type: Meer van het type: Gebak

Abrikozentaart Bereidingwijze

Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram canderel culinaire. Abrikozen met volle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175ºC. Bloem zeven. In kom boter, ½ theelepel zout en rest van canderel culinaire met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op een schaal. Serveren met crème fraîche.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gram 2 Blikken Halve Abrikozen In Nectar
  • 1 Citroen
  • 200 Gram Zachte Boter
  • 125 Gram Suiker
  • 200 Gram Bloem
  • 4 Eieren
  • 125 Ml 1 Bekertje Crème Fraîche
Probeer ook eens...