Belgische Uiensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Belgische Uiensoep Bereidingwijze

Deze soep vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet. Bereidingswijze Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien onder af en toe roeren ongeveer een half uur op een zeer laag vuur. Voeg de bloem toe, roer het geheel ongeveer een minuut om en voeg de warme bouillon toe. Breng de soep aan de kook. Voeg na ongeveer 10 minuten het bier toe en laat alles nog eens 10 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de soep in ovenbestendige kommen en leg in iedere kom een stuk stokbrood, belegd met geraspte kaas. Plaats de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en serveer direct.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Uien
  • Flinke Klont Boter
  • 2 El Bloem
  • 8 Dl (runder)bouillon
  • 1 Flesje Donker Belgische Bier
  • Zout En Versgemalen Peper
  • Stokbrood
  • Geraspte Oude Kaas
Probeer ook eens...