Konijn Met Gentse Mosterd
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Wild
Bereidingwijze•Haal de stukken konijn door wat bloem en laat ze licht kleuren in wat boter. •Stoof ondertussen in een andere (ruime) pan de uien en knoflook even aan. Doe er de stukken konijn en de mosterd bij en overgiet met de wijn en bouillon. •Voeg tenslotte nog de tijm en laurier toe, draai het vuur laag en laat in zo'n uurtje zachtjes gaar pruttelen. •Neem het vlees uit de pan en doe in in serveerschaal, hou warm. Breng de saus terug aan de kook en laat ze wat indikken naar wens met maïzena. Giet over het vlees, bestrooi met wat vers gehakte peterselie en dien onmiddellijk op. •Lekker met gekookte aardappelen en zelf gemaakte appelmoes.
- 1 Konijn
- 2 Uien, In Stukken Gesneden
- 3 Knoflookteentjes
- 3 El Gentse Mosterd
- 2.5 Dl Droge Witte Wijn
- Halve Liter Kippenbouillon
- Bloem
- Enkele Takjes Tijm
- Laurierblad
- Boter
- Peper En Zout