Zoutarme Tonijnsalade
Aantal personen: 2 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Marieke Ziel » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Kook de eieren in ca 10 minuten hard, laat deze afkoelen en snij deze vervolgens in vier partjes. Gril de tonijnmoot 3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de tonijn van binnen niet helemaal gaar is. Maak de sla schoon en verdeel de stukken over vier borden. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaten en snijd deze in partjes en de ui in ringen. Snijd de gegrilde tonijn in reepjes. Verdeel alle ingrediënten mooi over de borden. Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, dieetzout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door. Schenk de dressing over de salade en serveer.
- 3 Stuks Aardappelen
- 2 Stuks Eieren
- 250 Gram Tonijn
- 1 Krop Sla
- 1 Stuks Groene Paprika
- 4 Stuks Tomaten
- 2 Stuks Rode Uien
- 1 Theelepel Natriumarme Mosterd
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 3 Eetlepels Azijn
- Dieetzout En Peper