Viskoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min 1. Doe de aardappels in een pan, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en prak ze met een vork. 2. Verhit intussen op matig vuur 2 theelepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de visfilets gaar in 3 tot 4 minuten aan elke kant. Laat afkoelen en prak met een vork. 3. Verhit nog 2 theelepels olie in dezelfde koekenpan op matig vuur. Roerbak de prei en knoflook 5 tot 6 minuten, tot de prei zacht wordt. Schep het mengsel op een bord. 4. Meng aardappels, vis, preimengsel en lente-uitjes in een grote kom. Vorm er acht koekjes van en leg ze op een bord. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast. 5. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op matig vuur. Bak de viskoekjes ongeveer in 3 à 4 minuten lichtbruin aan elke kant.
- 700 Gr Aardappels, Geschild En In Vieren Gesneden
- 500 Gram Witvisfilets Zonder Graten
- 2 Eetlepels Zonnebloemolie
- Fijngesneden Preiwit
- 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- 30 Gram Fijngehakte Lente-uitjes
- Citroenpartjes