Bulgaars Lamsstoofpotje
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 cm en bak dit mooi aan in olijfolie tot het aan alle kanten bruin is. Snipper de uien en knoflook fijn en voeg toe, laat even meefruiten. Blus met de wijn en laat zo'n 20 minuten sudderen. Snij ondertussen de courgette en tomaten in schijfjes, ontpit de paprika's en snij eveneens in schijfjes. Spoel de sperzieboontjes en verwijder de uiteinden, kook ze bij voorkeur enkele minuten. Neem het vlees van het vuur en leg de boontjes als eerste op de lams brokjes. Ga door met laagjes courgette en paprika tot alles in de pan is. Kruid nu met wat paprika, komijn, peterselie, peper en zout. Doe vervolgens de rijst in de pan en sluit af met de tomatenschijfjes. - Kruid weer met de specerijen. Werk af met de kalfsfond. Doe het deksel op de pan en laat alles in 1 uur gaar worden in de oven op 200°.
- 800 Gr Lamsvlees, Zonder Been
- 2 Uien
- 100 Gr Sperzieboontjes
- Courgette
- Groene En Gele Paprika
- 3 Tomaten
- 1 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- 1.5 Dl Droge Witte Wijn
- 400 Ml Kalfsfond
- 150 Gr Lange Korrel Rijst
- Snuifje Komijn En Paprikapoeder
- Handvol Vers Gehakte Peterselie
- Olijfolie, Peper En Zout