Ham In Cola

Aantal personen: 2 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Bart Spoelstra » Type: Meer van het type: Anders

Ham In Cola Bereidingwijze

Leg de ham recht uit de verpakking in een pan, doe de ui erbij en giet er cola over zodat hij goed onder staat. Breng het aan de kook, leg het deksel (op een kier) op de pan. Zet het vuur lager, maar zo dat de cola een beetje blijft borrelen. Laat het vlees garen (circa 30-45 minuten afhankelijk van de grootte en dikte). Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden Celcius. Neem de ham, wanneer die voldoende tijd heeft gekregen, uit de pan en laat hem iets afkoelen. (Gooi het kookvocht niet weg!!!) Kerf de ham in en strooi kruidnagel in de sneden. Smeer vervolgens de stroop vermengt met de mosterd over de ham (lekker kliederen met je handen, ik zou niet weten hoe het anders zou moeten!). Strooi de suiker over de kleverige strooplaag en klop het iets in. Braad de ham ongeveer 10 min. in een met folie (!) beklede ovenschaal of braadslee tot het glaceersel bubbelt.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Beenham (naturel)
  • 1 Ui Gepeld En Gehalveerd
  • 2 Liter Coca Cola (niet De Light Versie Nemen!!)
  • Kruidnagelpoeder
  • 2 El Appelstroop
  • 2 Tl Mosterd
  • 2 El Bruine Basterd Suiker
Probeer ook eens...