Lammetjestaart Met Marscapone En Kokos

Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak

Lammetjestaart Met Marscapone En Kokos Bereidingwijze

In Polen komt met Pasen altijd een cake in de vorm van een lammetje op tafel. Dit lammetje heeft een vachtje van mascarpone en kokos. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder in een kom. Voeg alle ingrediŽnten toe en klop er met de deeghaken van de mixer een dik beslag van. Vet de bakvorm in en giet het beslag in 1 kant van de vorm tot aan de rand. Doe de vorm dicht en bak het lammetje in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat circa 2 min staan. Verwijder de bovenkant en laat nog circa 5 minuten staan. Haal de cake uit de vorm en laat op een rekje helemaal afkoelen. Besmeer het lammetje helemaal met de mascarpone en bestrooi met het kokos. Maak met kleine snoepjes zwarte ogen, een zwarte neus en een roze of rood mondje.

Boodschappenlijstje
  • 175 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 2 Tl Bakpoeder
  • 75 Gr Geraspte Kokos (het Liefst Vers) + 100 Gram Voor Het Garneren
  • 3 Eieren
  • 175 Gr Zachte Boter (= Extra Om In Te Vetten)
  • 175 Gr Fijne Tafelsuiker
  • Voor De Buitenkant
  • 250 Gr Mascarpone
  • 25 Gr Fijne Tafelsuiker
  • Snoepjes Voor Ogen En Mond
Probeer ook eens...