BRUSCHETTA MET GEROOKTE FETA EN TOMAAT
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Martien Woudsma » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeRook de kaas 4 minuten, haal uit de oven en snijd de kaas in kleine stukjes. Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze enkele tellen in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en trek het velletje er af. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vluchtvlees in stukjes. Was de sla, dep ze droog en scheur de blaadjes wat kleiner. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, zout, peper en het uitgeperste teentje knoflook. Meng dit door de tomaten en laat enkele uren staan. Bestrijk de sneetjes brood met de resterende olijfolie en laat ze onder een voorverwarmde grill goudbruin en knapperig worden. Laat de sneetjes afkoelen en beleg ze met wat sla. Leg daarop de tomaat en bestrooi tenslotte met de feta. Garneer met een blaadje basilicum.
- 200 Gram Feta
- 6 Tomaten
- Enkele Bladjes Sla
- 5 El Olijfolie
- 1 El Balsamicoazijn
- Zeezout
- Peper
- 1 Teentje Knoflook
- 12 Sneetjes Stokbrood
- Olijfolie
- Bascilicum