Briochekrans
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeWeek de gist uit het pak volgens de bereidingswijze. Doe de beide zakjes uit het pak in een kom. Voeg de gist, het water, het ei, de suiker, de boter, het kaneelpoeder en de geraspte citroenschil toe en kneed alles 5 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen. Het deeg is dan verdubbeld in volume. Druk met een vuist de lucht uit het deeg en verdeel het in drie gelijke bollen. Dek ze af met folie en de vochtige theedoek en laat ze tien minuten liggen. Vet intussen de bakplaat in of bekleed hem met bakpapier. Rol de bollen uit tot strengen van 60 cm lang, vlecht de strengen in elkaar en vorm er een krans van. Leg de krans op de bakplaat en dek hem af met vershoudfolie of de vochtige theedoek en laat de krans nog een klein uurtje op een warme plaats rijzen. Verhit intussen de oven voor op 225 graden. Bak het brood in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen. Roer een glazuur van de poedersuiker, het citroensap en twee eetlepels heet water en bestrijk het brood ermee. Strooi het amandelschaafsel over het nog natte glazuur.
- 1 Pak Mix Voor Koffiebroodjes (IKEA Sweden Shop)
- 250 Ml Lauwwarm Water
- Ei
- 50 Gram Suiker
- 50 Gram Boter, In Kleine Stukjes
- Halve Theelepel Kaneel
- 1 Eetlepel Geraspte Citroenschil
- Voor Het Glazuur:
- 100 Gram Poedersuiker
- 1 Eetlepel Citroensap