Gebonden Aspergesoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Gebonden Aspergesoep Bereidingwijze

Schil de asperges en snijd de onderste harde uiteinden eraf. Laat de schillen, de uiteinden en de asperges in het water circa een ½ uurtje samen met een stukje foelie zachtjes koken. Zeef en bewaar het kookvocht. Houd de asperges apart. Bereiding Snijd de sjalotjes fijn. Laat de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden voorzichtig in een pan smelten en fruit het fijngesneden sjalotje mee. Roer de bloem er doorheen en voeg beetje voor beetje het kookvocht toe, zodat een gladde gebonden soep ontstaat. Snijd de asperges in stukjes, doe ze in de soep en laat deze nog 10 minuten zachtjes koken. Maak de gebonden aspergesoep tenslotte op smaak met wat peper, tijm, paprikapoeder, nootmuskaat en de Becel voor de Koffie. Lekker met soepstengels.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Asperges
  • 600 Dl Water
  • Foelie
  • 2 Sjalotjes
  • 20 Gr Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
  • 20 Gr Bloem
  • Peper
  • Tijm
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • 2 El Becel Voor De Koffie
Probeer ook eens...