Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Teun Klein IJzak » Type: Meer van het type: Anders

Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Doe 7 eetlepels boter Vloeibaar in een pan op een hoog vuur. Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de boter mooi bruin wordt. Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin wordt. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk). Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken. Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel boter en doe de spinazie in de schaal. Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas. Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).

Boodschappenlijstje
  • 8 El Vloeibare Boter
  • Zoute En Peper
  • 150 Gram Geraspte Kaas
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Muskaatnoot
  • 500 Gram Gehakt
  • 70 Gram Voorgekookte Aardappeltjes
  • 1 Ui
Probeer ook eens...