Kalfsvlees Met Groene Asperges
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt een flinke klont boter en laat het vlees hierin op hoog vuur kleuren. Strooi er de ui, wortel en de selder over en laat even meestoven. Giet vervolgens bouillon bij tot alles onder staat, draai het vuur laag en laat het vlees zachtjes boterzacht sudderen. Neem het vlees uit de pan en hou opzij, giet de kookvocht door een (punt)zeef. Smelt wat boter in dezelfde pan en stoof hierin de sjalot even aan, roer er vervolgens de tomatenpuree door. Neem van het vuur en voeg nu de bloem toe, roer alles mooi onder elkaar. Het vleeskookvocht mag nu weer al roerend in de pan. Breng terug aan de kook en voeg het vlees terug bij de saus. Pocheer de asperges zo'n 10 minuten in licht gezouten water. Kook/stoom 4 porties aardappelen. Schik alles op grote borden en dien onmiddellijk op.
- 4 Porties Kalfsstoofvlees (fricassee)
- 4 Porties Groene Asperges
- 1 Liter Groentebouillon (blokjes)
- Ui
- Sjalot, Fijngesnipperd
- 2 Stengels Bleekselderij, In Stukjes
- 2 Wortelen, In Stukjes
- 1 Theelepel Tomatenpuree
- 1 Eetlepel Bloem
- 1 Eetlepel Boter
- Zwarte Peper En Zout