Zoete Pizza

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Zoete Pizza Bereidingwijze

Voorbereiding Hak de pijnboompitten grof. Bereiding Meng de gist, zout, kaneel, anijszaad en citroenrasp door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de eidooier en olijfolie in. Voeg ca. 0,75 dl water en de rum toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, ca. 1 uur rijzen op een warme plaats, tot het deeg in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi dit met polenta. Leg de pizza op de polenta en druk enigszins aan. Bestrijk de pizza met gesmolten boter en bestrooi met de suiker. Bak de pizza in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de pizza royaal met de mascarpone en beleg met het fruit.

Boodschappenlijstje
  • 3 El Pijnboompitten
  • 0.5 Zakje Gedroogde Gist
  • 0.5 Tl Zout
  • 0.5 Tl Kaneel
  • 0.5 Tl Anijszaad
  • Sap Van Een Halve Citroen
  • 200 Gr Bloem + Bloem Voor Bestuiven
  • 1 Eierdooier
  • 2 El Bertolli Gentile Extra Vergine Olijfolie
  • 3 El Rum
  • 4 El Polenta
  • 40 Gr Boter, Gesmolten
  • 3 El (fijne) Kristalsuiker
  • 1.5 Dl Mascarpone
  • 500 Gr Gemengd Fruit Naar Keuze
Probeer ook eens...