Zuurkoolsoep Met Sukadevlees En Rookworst

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Zuurkoolsoep Met Sukadevlees En Rookworst Bereidingwijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de spekjes, prei, ui en knolselderij toe. Laat dit zachtjes 3-5 minuten stoven zonder te kleuren. Voeg dan de zuurkool, aardappelen, laurier, kummel en bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen en groenten gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer en zeef hem daarna door een bolzeef. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een lepeltje zure room, blokjes rookworst en blokjes gestoofd sukadevlees. Oventijd: 10 min

Boodschappenlijstje
  • 50 Gram Boter
  • 75 Gram Mager Gerookt Spek, In Blokjes
  • 100 Gram Knolselderij, In Blokjes
  • 200 Gram Zuurkool
  • 150 Gram Geschilde Aardappelen
  • 150 Gram Gaar Sukadevlees
  • 2 Liter Kippenbouillon
  • Het Witte Deel Van 1 Prei, In Dunne Ringen
  • 2 Blanke Uien, Fijngesneden
  • 1 Laurierblad
  • 1 Mespuntje Kummelzaadjes
  • Zout En Peper
  • Zure Room
Probeer ook eens...