Hartige Kuikensoesjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Hartige Kuikensoesjes Bereidingwijze

1. Smelt de boter en meng er de bloem door. Doe er dan al roerende het water bij en een snuifje zout. Haal van het vuur en blijf roeren tot het deeg van de bodem loskomt. 2. Spatel er een na een de eieren door en roer tot een homogeen deeg. 3. Verwarm de oven voor op 210° C. Spuit kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 minuten. Laat afkoelen. 4. Vermeng de kruiden met de kruidenkaas en voeg er eventueel wat room bij. 5. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep er het vruchtvlees uit. Plet het met wat limoensap, cayennepeper, koriander, peper en zout. 6. Snij de kapjes van de soesjes schuin af. Vul de helft van de soesjes met kruidenkaas, de andere met avocadocrème. 7. Snij de kapjes doormidden, als vleugeltjes, en duw ze in de vulling. Werk af met 'kammen' van radijs of kerstomaat. Zet de kuikens in een nestje van tuinkers.

Boodschappenlijstje
  • Voor Het Soezendeeg:
  • 50 Gr Boter
  • 75 Gr Bloem
  • 10 Cl Water
  • Zout
  • 3 Eieren
  • Voor De Vulling:
  • Potje Kruidenkaas
  • 2 El Gehakte Tuinkruiden (bieslook, Peterselie, Kervel...)
  • 3 Radijsjes
  • 3 Kerstomaatjes
  • 1 Rijpe Avocado
  • 1 Limoen
  • 1 El Gesnipperde Koriander
  • Cayennepeper
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...