Hartige Taart Met Krieltjes, Spek, Uien En Kaas
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier en dan met het uitgerolde deeg. Leg hierop nog een vel bakpapier en dan een steunvulling Bak de taart met de steunvulling onder in de oven plm. 10 minuten voor. Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Pel en snipper de uien. Bak de spekreepjes in een droge anti-aanbak koekenpan knapperig. Bak de uisnippers even mee tot glazig. Meng aardappelen, uien en spek in een kom. Maak op smaak met zout en peper. Klop slagroom, melk en bieslook door elkaar. Giet dit mengsel over de vulling en bedek alles met de geraspte kaas. Bak de taart voor ongeveer 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- 6 Plakken Bladerdeeg
- 250 Gram Magere Gerookte Spekreepjes
- 10 Stuks Kleine Aardappelen
- 2 Stuks Uien
- 200 Ml Slagroom
- 100 Ml Melk
- 2 Eetlepels Fijngesneden Bieslook
- 100 Gram Pittig Belegen Kaas
- Zout En Peper