Met Roomkaas Gevulde Vijgen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Bart Rundervoort » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVijgen per 4 met steeltje naar boven op magnetronbestendig bordje leggen. Bordjes vijgen na elkaar 30 sec. op hoogste stand (700 watt) in magnetron verwarmen, zodat ze oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen. Met keukenschaar steeltjes van bovenkant knippen en vijgen dan voorzichtig kruislings insnijden. Pistachenootjes grofhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom roomkaas mengen met helft van pistachenootjes, 1/2 el anijsdrank en zout en peper naar smaak. Vijgen met behulp van theelepel met roomkaasmengsel vullen. Vijgen zo veel mogelijk in oorspronkelijke vorm terugvouwen. Vijgen op schaaltje leggen, bovenkant bestrooien met rest van pistachenootjes en rest van anijsdrank erover druppelen.
- 8 Gewelde Vijgen Met Vanillesmaak (zakje A 250 G)
- 2 Eetlepels Gepelde Ongezouten Pistachenootjes
- 50 Gram Verse Roomkaas Naturel
- 2 Eetlepels Anijsdrank