Brabantse Vlaflip

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jolijn Albersen » Type: Meer van het type: Anders

Brabantse Vlaflip Bereidingwijze

Neem 6 grote glazen en maak met eiwit een suikerrandje. Eerst doop je het glas door het eiwit en dan door de suiker, dan heb je een mooi suikerrandje. Dan maak je vers fruit, snij een banaan in plakjes, een peer in stukjes, een appel in stukjes, een kiwi in plakjes, aardbeien in plakjes en rits de bessen. Doe in ieder glas een klein laagje vers fruit (je kunt ook ander fruit gebruiken al je dat lekkerder vindt), vervolgens doe je een laagje aardbeiensiroop (of een andere smaak die je lekker vindt) over het fruit. Daarna vul je het glas 1/3 met volle yoghurt en 2/3 met gele vla en maak je het geheel af met een toef heerlijke slagroom. Om e.e.a. te garneren snij je een sinaasappel in een partje en plaatst dit op de rand van het glas. Op de slagroom strooi je wat gekleurde muisjes en vervolgens heb je een heerlijke Brabantse vlaflip.

Boodschappenlijstje
  • 1 Pak Volle Yoghurt
  • 1 Pak Gele Vla
  • 1 Fles Slagroom
  • 1 Stuks Banaan
  • 1 Bakje Aardbeien
  • 2 Stuks Kiwi
  • 1 Stuks Appel
  • 1 Stuks Peer
  • 1 Stuks Sinaasappel
  • 2 Stuks Eieren
  • 50 Gram Suiker
  • 4 Eetlepels Gekleurde Hagelslag
  • 60 Ml Siroop
Probeer ook eens...