Zalm Met Kerveldressing

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Zalm Met Kerveldressing Bereidingwijze

1. Bekleed de kopje met folie en bekleed ze met plakjes gerookte zalm. Meng in een kom de garnalen met de cocktailsaus en schep een royale eetlepel in elk kopje. Klap de zalmplakjes terug over de garnaaltjes heen, zodat ze ingepakt zijn (bonbon). Zet ze in de koelkast. 2. Pel en snipper de sjalot. Hak de kervel. Mix in de keukenmachine alle ingrediënten (behalve de olie) met 30 ml koud water door elkaar. Voeg in een dun straaltje al mixend de olie toe. 3. Haal de zalmbonbons uit de kopjes en verwijder de folie. Leg op elk bord een zalmbonbon. Garneer het bord met wat blaadjes sla. Sprenkel de kerveldressing om de bonbon heen. Garneer met kervel, bieslook of zalmeitjes.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Dungesneden Gerookte Zalmplakjes
  • 350 Gr Garnalen (Hollandse Of Noorse)
  • 3 El Cocktailsaus
  • 1 Sjalotje
  • Half Bosje Kervel
  • 2 Tl Mosterd
  • 1 Tl Zout
  • 2 Tl Poedersuiker
  • 30 Ml Aijn
  • 2 Dl Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
  • 100 Gr Gemengde Sla, Kerveltakjes Of Bieslook, Evt. Zalmeitjes Voor De Garnering
Probeer ook eens...