Boerenjongens

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Boerenjongens Bereidingwijze

Bereidingstijd: 20 minuten Breng in een pan het water met de suiker en het kaneelstokje aan de kook. Voeg de rozijnen toe en wel deze 10 minuten. Laat het niet koken! Schep de rozijnen eruit en doe ze in een glazen pot of fles met wijde hals. Kook het welvocht 3 minuten op een hoog vuur in. Koel dit stroopje af en schenk het over de rozijnen. Giet de brandewijn erbij, sluit de pot of fles goed af en schud het tot de inhoud goed vermengd is. Laat de boerenjongens minimaal 4 weken op een koele plaats staan.

Boodschappenlijstje
  • 2 Dl Water
  • 200 Gram Suiker
  • 1 Kaneelstokje
  • 400 Gram Rozijnen
  • Halve Liter (vanille)brandewijn
Probeer ook eens...