Salade Met Jonge Slablaadjes En Gegrilde Aubergine
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeDuurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Meng alle ingrediënten voor de lycheedressing. 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de blokjes feta erin. Zet koel weg. 3. Was de sla en de zuring. Snij de aubergines in plakjes van een halve centimeter dik, besprenkel ze met olijfolie en grill ze. Ontpit de lychees. 4. Meng de sla en de zuring en verdeel over de borden. Werk de salade af met plakjes gegrilde aubergine, lychees en gemarineerde feta. Maak aan met de dressing.
- 400 Gram Romige Feta, In Blokjes
- 400 Gram Jonge Sla Blaadjes, Gemengd
- 50 Gram Zuring
- 1 Aubergine
- 8 Lychees
- Voor De Marinade:
- 1 Eetlepel Gedroogde Abrikozen, Gehakt
- 1 Eetlepel Gedroogde Bessen, Gehakt
- 1 Eetlepel Rijstazijn
- 6 Eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Peper
- Voor De Lycheedressing:
- 8 Eetlepels Lycheesap
- 2 Eetlepels Mosterd
- 6 Eetlepels Olie
- 1 Eetlepel Honing
- Zout