Kerrie-groentensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeMaak de ui, knoflook en gemberwortel schoon en snijd alles fijn. Verwarm Becel Voor koken, (roer)bakken en braden op een matig vuur en voeg de ui, knoflook, gemberwortel en kerriepoeder toe. Smoor dit alles gedurende 5 minuten; de ui mag niet bruin worden. Schenk de bouillon erbij. Maak intussen de overige groenten en de aardappel schoon en snijd alles in gelijke kleine stukjes, ook de stronk van de broccoli. Voeg eerst de aardappel, broccoli en wortel aan de kerrie-bouillon toe, deze groenten hebben de langste tijd om gaar te worden. Na 5 minuten kunt u ook de overige groenten toevoegen. Na ongeveer 20 minuten is de kerrie-groentensoep klaar. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de soep als maaltijd met een stuk bruin brood.
- 1 Kleine Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Verse Gember
- 2 El Becel Voor Bakken En Braden Vloeibaar
- 1 El Garam Masala ( Pittige Kerriepoeder )
- 7 Dl Kippen- Of Groentenbouillon
- 1 Grote Aardappel
- 150 Gr Broccoli
- 3 Kleine Winterwortels
- 200 Gr Groenten Naar Keuze (bijvoorbeeld Prei, Taugé, Spitskool)
- Versgemalen Peper En Zout
- 10 Sneetjes Bruin Brood