Duif Op De Bbq
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de duifjes schoon en dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie en wrijf ze in met zout en versgemalen peper. Schil de citroen en snijd deze in stukken. Doe het in een steelpan en meng de wijn, salie en azijn erdoor. Bestreek het gevogelte met het mengsel en leg ze op de barbeque zodra de kolen grijs zijn. Het vuur moet niet te heet worden. Keer de vogels regelmatig om en bestrijk ze met de marinade. Kook de marinade in en voeg de ingewanden toe. Daarmee kan je de saus goed binden. Eventueel kan je er wat suiker bij doen om de saus minder zuur te maken. Ik vond het een geslaagd kookavondje, en dit italiaanse gerecht is iets wat ik zeker vaker ga maken. Je kunt het gerecht natuurlijk ook onder de grill bereiden.
- 4 Duiven Liefst Het Hart En De Lever En Maag Erbij
- 2 Citroenen
- Handje Salieblaadjes
- 2 Eetlepels Rode Wijnazijn
- Glas Azijn
- Zout, Peper Uit De Molen
- Olijfolie