Gemarineerde Kalkoenbout

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gemarineerde Kalkoenbout   Bereidingwijze

Hak de munt, dragon en peterselie fijn en meng ze door de boter. Maak een inkeping in elke bout van zo'n 10 cm, ga voorzichtig tot op het been en snij alzo tot je plaats genoeg krijgt om de kruidenboter in te verdelen. Vul op en bind de openingen weer goed vast met keukengaren. Meng het sap van de limoenen met de olijfolie en laat de bouten daar 1 nacht in marineren op een koele plaats. Laat het vlees uitdruipen en kruid flink met peper, wat zout en een snuifje tijm. Plaats onder de grill gedurende zo'n 40 minuten afhankelijk van de grote. Draai regelmatig om en overgiet af en toe met wat marinade.

Boodschappenlijstje
  • 2 Kalkoen Onderbouten
  • 6 Limoenen
  • Bosje Verse Peterselie
  • Bosje Verse Mint
  • Enkele Takjes Dragon
  • 1.5 Dl Olijfolie
  • 100 Gr Roomboter
  • Zwarte Peper, Zout En Wat Tijm
Probeer ook eens...