Groententaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeZeef de bloem en een mespunt zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze met uw vingers door de bloem. Voeg het citroenrasp, een ei en wat water toe. Kneed het deeg totdat u een soepele bal heeft (eventueel nog wat water toevoegen). Leg het deeg in een kom, bedek deze met huishoudfolie en plaats hem een half uur in de koelkast. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Blancheer ze vervolgens ongeveer drie minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm (diameter 24 centimeter) in. Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg het in de vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de taartbodem, leg daarna bakpapier op het deeg en plaats er steunvulling in (bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen). Bak de taartbodem ongeveer een kwartier in de oven. Meng de laatste twee eieren, eidooiers, room, kaas en kruiden en breng het op smaak met zout en peper. Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Verdeel de groentes over de bodem en schenk het eimengsel erover uit. Verlaag de ovenstand naar 175 graden en bak de taart in dertig tot veertig minuten af. Serveer de taart lauwwarm of koud.
- 250 Gr Bloem
- 125 Gr Koude Boter
- 3 Eieren
- Rasp Van 1 Citroen
- Enkele El Koud Water
- 500 Gr Voorjaarsgroenten Zoals Worteltjes, Tuinbonen,doperwtjes, Groene Asperges
- 3 Eierdooiers
- 3 Dl Room
- 150 Gr Geraspte (oude) Kaas
- 100 Gr Fijngehakte Verse Kruiden Zoals Peterselie, Bieslook Of
- Zout En Peper Naar Smaak