Hartige Cake Met Roquefort En Noten

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Hartige Cake Met Roquefort En Noten Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Week de rozijnen een halfuurtje in lauw water. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Roer de garam massala en het bakpoeder door de bloem. Doe de eieren met de room in een andere kom en klop ze los en luchtig. Spatel er de bloem door en roer krachtig tot een homogeen mengsel. Verkruimel de roquefort en roer deze door het beslag. Voeg er ook de gehakte noten en de geweekte en goed uitgelekte rozijnen aan toe. 3. Vet de grote bakvorm of de kleintjes in met wat boter en bestuif ze met bloem. Klop overtollig bloem eraf en vul voor drie vierde met beslag. 4. Bak een grote cake 45 minuten in de voorverwarmde oven en de kleine 35 minuten. Laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze lauwwarm. Lekker met glaasje - huisgemaakte - notenwijn of port.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Rozijnen
  • Water
  • 200 Gram Gezeefde Bloem
  • 1 Theelepel Garam Massala (kruidenmengsel, Te Koop In De Supermarkt)
  • 1 Eetlepel Bakpoeder
  • 3 Eieren
  • 2 Dl Volle Room
  • 200 Gram Roquefort
  • 75 Gram Walnoten, Grof Gehakt
  • Boter Om In Te Vetten
  • Extra Bloem
Probeer ook eens...