Kerstklok

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Kerstklok Bereidingwijze

Klok Beboter de vorm en strooi wat bloem over de boter. Verwarm de oven voor op180 graden. Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de suiker in een licht verwarmde kom en klop het mengsel tot het als een dik lint van de garde loopt. Schep de bloem er in gedeelten bij en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg daarna de zachte roomboter toe en blijf luchtig roeren. Klop tenslotte de eiwitten stijf en voeg ze al roerend toe aan het beslag. Giet het beslag direct in de vorm en zet deze direct in de oven. Bak de kerstklok in 35 à 40 minuten gaar. Na buiten de oven even te zijn afgekoeld, wordt de kerstklok voorzichtig op een rooster gezet om helemaal af te koelen. Vulling Snijd de kerstklok horizontaal in drie ongeveer even dikke plakken. Verspreid de notenmoes gelijkmatig over de bovenkanten van de onderste en de middelste plak. Voeg de poedersuiker en de vanillesuiker aan de slagroom toe, sla het geheel stijf en verspreid het gelijkmatig over de notenmoes. Glazuur Los de suiker op in lauw water, voeg er de notenlikeur aan toe en roer, tot er een gladde massa is ontstaan. Mocht het mengsel te dun blijven, voeg dan nog wat suiker toe. Leg de drie stukken kerstklok op elkaar en bestrijk de bovenste laag met het glazuur. Strijk het mooi glad met een nat gemaakt mes. Garnering Breng in een ruime pan een flinke bodem water aan de kook. Zet daarin een vuurvaste kom die is gevuld met de chocolade. Laat de chocolade smelten. Doop klimop- of hulstblaadjes in de gesmolten chocolade, laat ze afkoelen en verwijder de blaadjes weer voorzichtig. Leg de zo verkregen chocoladeblaadjes op de kerstklok. Doe de rest van de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit op een vel vetvrij papier de cijfers en wijzers van een klok, laat deze opstijven en leg ze voorzichtig op de kerstklok. Tip Mocht het mengsel te dun blijven, voeg dan nog wat suiker toe.

Boodschappenlijstje
  • 9 Eieren
  • 260 Gr Suiker
  • 225 Gr Bloem
  • 135 Gr Zachte Roomboter
  • Boter Om De Vorm In Te Vetten
  • Bloem Om De Vorm Te Bestuiven
  • Vulling
  • 4 El Notenmoes
  • 1 El Poedersuiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 45 Gr Slagroom
  • Glazuur
  • 500 Gr Suiker
  • 1.5 Dl Lauw Water
Probeer ook eens...