Pittige Winter Groentesoep

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Pittige Winter Groentesoep Bereidingwijze

Lekkere, stevige maaltijdsoep, met Hollandse wintergroenten en een pittig accent. Bereidingstijd: 45 minuten 1.Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. 2.Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. 3.Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. V 4.erkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. 5.Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. 6.Breng de soep op smaak met zout en peper. 7.Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Boodschappenlijstje
  • 25 Gr Boter
  • 1 Ui, In Grove Stukkern
  • 2 El Chilipoeder , Pas Op! Naar Smaak
  • 300 Gr Winterwortel , In Blokjes
  • 300 Gr Prei , In Ringen
  • 1 El Gedroogde Tijm
  • 5 Tabletten Vleesbouillon
  • 1 Blik Tomatenblokjes, 400gr
  • 500 Gr Rundergehakt
  • 1 Bloemkool
Probeer ook eens...