Zalmquiche
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 225 graden. Kneed de kwark, de bloem en de boter tot een soepel deeg. Rol het uit tot een cirkel die iets groter is dan de vorm. Leg het bakpapier in de springvorm en bedek de bodem en de randen met het uitgerolde deeg. Verwijder eventuele graten en snijd de zalm in blokjes. Meng de zalm met de losgeklopte eieren, de slagroom en de kaas en giet dit mengsel in de springvorm. Bak de quiche in ongeveer vijftig minuten gaar. Serveer de hartige taart lauwwarm of koud met sla. .
- 100 Gr Kwark
- 150 Gr Bloem
- 125 Gr Boter
- 200 Gr Zalmfilet (vers Of Uit Een Blikje)
- 3 Eieren
- 125 Ml Slagroom
- 100 Gr Geraspte Kaas