Spinaziekoekjes

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Spinaziekoekjes Bereidingwijze

Voor 12 personen Zet de spinazie 11-12 minuten op de ontdooistand in de magnetron. Zo nu en dan omroeren. Of leg de spinazie een uurtje in een schaal. Rooster het sesamzaad in 3 minuten goudbruin. Pel en snipper de knoflook en de uien. Roer van de bloem met een 0,5 eetlepel zout, 2 theelepels cayennepeper, 2 eetlepels komijn en ca. 3 dl water een vrij dun beslag zonder klontjes. Voeg de knoflook, de uien en de spinazie aan het beslag toe. Meng de suiker, de rest van de komijn, het geroosterde sesamzaad, de yoghurt, een snufje zout en cayennepeper. Verhit een laagje olie (1 cm) in een diepe koekenpan. Schep 6 lepels van het spinaziemengsel naast elkaar in de pan en bak de 'koekjes' aan beide kanten bruin en gaar. Keer ze pas om als de bovenkant droog begint te worden. Laat ze uitlekken en bak de rest op dezelfde wijze. Leg de 'koekjes' op een schaal en geef de saus er apart bij.

Boodschappenlijstje
  • 2 Pakken (à 450 Gr) Iglo Gehakte Spinazie
  • 6 El Sesamzaadjes
  • 6 Knoflookteentjes
  • 2 Uien
  • 225 Gr Bloem
  • Zout En (cayenne)peper
  • 3.5 El Komijnzaad
  • 1.5 El Suiker
  • 0.25 L Bulgaarse Yoghurt
  • Maisolie
Probeer ook eens...