Hasselback-aardappelen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Ko Notenboom » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg een aardappel met de lange zijde op een snijplank. Steek op 1/3 hoogte een satéprikker horizontaal en in de lengte door de aardappel heen. 2 Snijd met een scherp mes de aardappel van bovenaf in plakjes van ongeveer 3 mm dikte. De satéprikker voorkomt dat de aardappel helemaal doorgesneden wordt. (Of leg de aardappel in een grote, diepe lepel, zodat de zijkant van de lepel voorkomt dat u de aardappel doorsnijdt.) 3 Kwast de ingesneden aardappels ruim in met de gesmolten boter en bestrooi ze met peper en zout. 4 Zet de aardappels in een ovenschaal en leg op elke aardappel een 1/2 eetl boter. Bak ze in een oven van 200şC in 50 minuten krokant en gaar. Bedruip de aardappels tijdens de bereiding 2 keer met de gesmolten boter uit de schaal. 5 Bestrooi de aardappels 5 minuten voor het einde van de baktijd met geraspte kaas en paprikapoeder.
- 4 Grote Aardappels Geschild
- 3 El Boter Gesmolten
- 2 El Boter
- 50 Gr Gruyere, Geraspt
- 1 Tl Paprikapoeder
- Peper En Zout