Kabeljauw Met Appelcompote

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw Met Appelcompote Bereidingwijze

Klassiek in Vlaanderen is de combinatie van kabeljauw met appelmoes. Het is heel erg simpel om daar een lekker grove variant op te maken. Wrijf de moten kabeljauw in met witte peper en zout. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel niet, maar verwijder wel het klokhuis. Snijd ook de appel in hele stukken, zodat aan elk stukje nog wat schil zit. Onder de schil zit niet alleen de meeste vitamine, maar juist dat stukje mooi rode schil geeft een fraaie kleur aan het gerecht. Smelt de boter in de pan. Bak de ui met de appel even goed aan. Zodra de ui glazig is, bak je de kabeljauw erbij. Die hoeft maar heel even aan beide kanten gebakken te worden. Als je het goed doet is de appel aan de buitenkant zacht, maar heeft elk stuk nog lekker veel bijt. Breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Heerlijk met wat gebakken aardappelen

Boodschappenlijstje
  • 2 Moten Kabeljauw
  • Klontje Roomboter
  • Peper En Zout
  • 1 Ui
  • Appel(elstar Of Goudreinet)
  • Witte Peper En Zout
Probeer ook eens...