Boekweitpannenkoekjes Met Appel-blauwekaasspread

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Boekweitpannenkoekjes Met Appel-blauwekaasspread Bereidingwijze

De spread: Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en roer de suiker erdoor. Voeg de appelblokjes en het sjalotje toe en bak af en toe roerend op zacht vuur circa 25 minuten. Het mengsel wordt goudbruin van kleur. Laat hele-maal afkoelen. Meng in een kom de roomkaas, de roquefort, de zure room en het zout. Meng er het appelmengsel door en laat de smaken in de koelkast circa 30 minuten intrekken. De pannenkoekjes: Klop een beslag van de 2 soorten bloem, de gist, de suiker, het zout, de melk, de calvados, de eieren en de boter. Laat circa 45 minuten rijzen. Smelt wat boter in een koekenpan en bak telkens 3 pannenkoekjes tegelijk in een pan. Keer ze pas als er belletjes aan de boven-kant verschijnen en ze goudbruin van onderen zijn. Besmeer de pannenkoekjes dik met de spread en garneer met plakjes van de over-gebleven appel.

Boodschappenlijstje
  • Voor De Spread:
  • 2 Grote Stevige Appels
  • 1 El Boter
  • Halve Tl Suiker
  • 1 Klein Sjalotje, Gehakt
  • 120 Gr Roomkaas
  • 60 Gr Blue Roquefort
  • 150 Gr Zure Room
  • Halve Tl Zout
  • Voor De Pannenkoekjes:
  • 50 Gr Boekweitmeel
  • 50 Gr Bloem
  • 1 Zakje Droge Gist
  • 1 Tl Suiker
  • Snufje Zout
  • 150 Ml Karnemelk
  • 2 Eieren
  • 30 Ml Calvados
Probeer ook eens...