Bloemkool Met Kaas Uit De Oven
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze20 minuten + 45 minuten oven Bereiding 1.Verwarm de oven voor op 180 °C of gasovenstand 4. 2.Zet een ketel water op en giet het kokende water in een grote pan. Haal de buitenste, groene bladeren van de bloemkool en gooi die weg. Breek de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. 3.Stroop de naaldjes van rozemarijn. Doe de stukjes bloemkool met een snuf zout in het kokende water en kook ze 5 minuten. 4.Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer er de helft van kaas door en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet een scheut extra vierge olijfolie in een keukenmachine en doe daar het brood, een plakje spek en de rozemarijnnaaldjes bij. Hak tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. 5.Intussen zijn je stukjes bloemkool wel gaar; laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze dan in een middelgrote ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool en strooi er de rest kaas over en daarna het broodkruimmengsel 6.Zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.
- Grote Bloemkool
- Zout En Versgemalen Peper
- 2 Rozemarijn Takjes
- Olijfolie Extra Vierge
- 4 Anjovis Filets
- 200 Gr Geraspte Kaas , Goudse Of Cheddar
- 4 Dl Creme Fraiche
- 1.5 Plakje Magere, Gerookte Spek
- 4 Sneetjes Brood , Met Korst