Varkenshaasje Met Ricotta En Sinaasappelsaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor 2 flinke eters met een ruime hoeveelheid saus Pers de sinaasappelen. Klop de ricotta in je blender of met een garde op samen met de kaneel en het sinaasappelsap. Breng het op smaak met een flinke scheut Cointreau. Zet het apart in de koelkast. Wrijf de varkenshaasjes in met zout en versgemalen zwarte peper. Wees niet zuinig met de peper: het mag best wat pit hebben. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes aan beide kanten op redelijk hoog vuur bruin en braad ze vervolgens op een rustig vuurtje in 5-7 minuten gaar. Leg het vlees op een voorverwarmd bord - even onder de hete kraan verwarmen doet al wonderen - en dek het af met alu folie. Meng het opgeklopte ricottamengsel door de jus en breng het geheel al roerend rustig aan de kook. Laat het iets inkoken tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Knip een klein beetje verse basilicum fijn met de keukenschaar en meng dat door de saus. Proef even of de smaak naar wens is en vul eventueel wat zout, peper of Cointreau toe. Leeg het vlees over de borden en verdeel de saus erover. Ik heb er zelf afgekoelde sperziebonen met verse, gekookte krieltjes bijgeserveerd. Lekker culinair, echt even wat anders, maar toch goed te maken voor elke beginnende keukenheld.
- 2 Varkenshaasjes
- 2 Sinaasappels
- 2 Theelepels Kaneelpoeder
- Flinke Scheut Cointreau
- 200 Gram Ricotta
- Versgemalen Zwarte Peper En Zout
- Klontje Roomboter
- 2 Verse Blaadjes Basilicum