Aubergines Met Pesto En Kaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Lennaert van Houtum » Type: Meer van het type: Anders

Aubergines Met Pesto En Kaas Bereidingwijze

Snij de aubergines in rondjes. Bestrijk ze lichtjes aan beide kanten met olijfolie (gebruik een penseel). Gril ze mooi gaar in een grilpan. Maak intussen pesto. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Blijf erbij staan en roer regelmatig, de pitjes verbranden heel snel! Doe de geroosterde pitjes dan met de knoflook, de parmezaan en de basilicum in de keukenrobot. Giet er een flinke scheut olijfolie bij plus peper en zout. Mix glad. Voeg eventueel nog extra olie toe als de pesto te droog is. Bestrijk elk ronde aubergine met een dun laagje pesto en leg er een plakje mozzarella of parmezaan op (ik vond de versie met parmezaan lekkerder). Bestrijk vervolgens met een theelepeltje tomatensaus. Zet enkele minuten onder de gril tot de kaas is gesmolten en serveer meteen. Dit is een lekker bijgerechtje, maar je zou het ook als aperitiefhapje kunnen serveren.

Boodschappenlijstje
  • 2 Auergines
  • Olijfolie
  • 2 El Pijnboompitten
  • 1 Teentje Knoflook
  • Een Kopje Geraspte Parmezaan
  • Een Volledige Bos Basilicum (van Een Plantje)
  • Peper En Zout
  • 1 Bolletje Mozzarella
  • Een Beetje Tomatensaus (eventueel Kant-en-klaar)
Probeer ook eens...