Kippensnitzel Met Groene Asperge

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kippensnitzel Met Groene Asperge   Bereidingwijze

Snijd de tomaten in stukken, versnipper de sjalotten. Doe ze samen met de kippenfond en de tomatenpuree in de pan en breng aan de kook.Draai het vuur laag en laat rustig stoven tot de tomaten tot moes zijn. Duw vervolgens door een zeef en breng op smaak met peper, zout en de suiker. Laat nog even inkoken. Snijd de kippenfilets in de lengte middendoor, klop ze platter met een breed mes en kruid ze met peper en zout. Haal ze achtereenvolgens: door wat bloem, losgeklopte eieren en de paneermeel die vermengd is met de parmezaanse kaas en de tuinkruiden. Laat even rusten in de koelkast. Kook ondertussen 4 porties aardappelen, snijd de aspergekoppen af op ongeveer 7 cm en kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Snijd de aspergestelen in stukjes en laat ze meekoken met de aardappelen. Maak hiermee een gladde puree. Bak de snitzels in olie en boter in een niet té hete antikleefpan goudbruin. Serveer samen met de puree en de aspergekoppen, overgiet met de tomaten coulis.

Boodschappenlijstje
  • Mooie Kippenfilets
  • Bundel Groene Asperges
  • Paneermeel
  • Parmezaanse Kaas
  • Fijngehakte Tuinkruiden: Bieslook, Koriander, Peterselie, Tijm...
  • 2 Losgeklopte Eieren
  • Beetje Bloem
  • 4 Mooie Vleestomaten
  • 2 Sjalotten
  • 1 Liter Kippenfond Of Bouillon
  • 40 Gr Tomatenpuree
  • Snuifje Suiker, Peper En Zout
Probeer ook eens...