Botersla Met Gemarineerde Meikaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades

Botersla Met Gemarineerde Meikaas Bereidingwijze

Vorm de kaas tot bolletjes ter grootte van een -walnoot of snijd de kaas in blokjes van ca. 3 cm. Wrijf de mosterdzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel fijn en meng ze in een kom met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en de olie. Roer het bieslook erdoor en breng de marinade op smaak met zout en peper. Schep de bolletjes of blokjes kaas door de marinade en laat ze een dag marineren. Schep ze af en toe om. Was de sla, maak de bladeren droog in een slacentrifuge en scheur ze in stukken. Verdeel de sla over vier borden en schep de bolletjes kaas erop. Sprenkel de rest van de marinade erover.

Boodschappenlijstje
  • 250-300 Gr Meikaas
  • 1 El Mosterdzaadjes
  • 1 El Gedroogde Korianderzaadjes
  • Sap En Rasp Van Een Halve Sinaasappel
  • 5 El Milde (olijf)olie
  • Bieslook, Fijngeknipt
  • Zout, Versgemalen Zwarte Peper
  • Kropsla Of Botersla
Probeer ook eens...