Chili Con Carne

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Chili Con Carne   Bereidingwijze

Zet de bonen één avond van tevoren in (voldoende) koud water en laat ze tenminste 12 uur staan. Kook ze nadien in hetzelfde water zo'n 30 minuten op een zacht vuurtje en hou opzij. Verhit wat olijfolie en laat hierin het gehakt bakken, terwijl u het fijn plet tot het korrelig is. Doe er de knoflook, ui, Spaanse peper en paprika bij en laat enkele minuten meestoven. Strooi er de tijm, suiker, komijn, een bouillonblokje en chilipoeder over, roer er vervolgens de gezeefde tomaten, tomatenpuree, de bonen en wat kookvocht ervan door. Laat zachtjes 30 minuten pruttelen terwijl u regelmatig roert. Breng tenslotte op smaak met zwarte peper, wat zout en indien nodig nog wat chilipoeder.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Puur Kalfsgehakt
  • 2 Rode Uien, Fijngesnipperd
  • 1 Rode, 1 Groene Paprika, Ontpit En In Blokjes
  • Spaans Pepertje, Ontpit En In Stukjes
  • 4 Knoflookteentjes, Geplet En Gehakt
  • Halve El Bruine Suiker
  • Bouillonblokje (rund)
  • Snufje Komijn, Tijm, Chilipoeder Naar Smaak, (opgepast Is Pittig)
  • 4 Dl Gezeefde Tomaten
  • 2 El Tomatenpuree
  • Olijfolie
  • 400 Gr Rode Of Bruine Bonen, Type Kidney
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...