Rijstballetjes Gevuld Met Kaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Rijstballetjes Gevuld Met Kaas Bereidingwijze

Duurtijd: 40 min Mozarella als u het Italiaanse wil houden, roquefort of Danish blue als u van pit houdt, Oud Brugge of Maredsous als u voor Belgisch kiest... Bereidingswijze 1. Fruit de ui glazig in een likje olijfolie. Strooi er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Schenk er een pollepel van de bouillon bij. Roer en laat koken tot deze bijna opgeslorpt is. Schenk er weer een portie bouillon bij. Roer weer om. Laat koken. Werk op deze manier verder tot de rijst beetgaar is. Reken ongeveer 20 minuten, de bouillon zal dan zo goed als opgebruikt zijn. Vermeng de warme rijst met de gemalen kaas en de losgeklopte eieren. Verdeel in 18 porties en maak er balletjes van, met in het midden een stukje kaas en een blaadje basilicum of salie. 2. Druk stevig aan en maak de balletjes mooi rond. 3. Rol ze in het paneermeel. Bak ze 4 tot 5 minuten in frituurolie op 180° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 4. Dien ze op met een frisse groene salade, of met een pittige warme tomatensaus.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Risottorijst
  • 1 Ui, Gesnipperd
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • 150 Gram Mozzarella (of Andere Kaas Naar Keuze) In Blokjes
  • 75 Gram Gemalen Kaas (parmezaan, Emmentaler, Gruyère)
  • 2 Eieren
  • 4 Eetlepels Paneermeel
  • Olijfolie
  • Verse Basilicum Of Salie
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...