Kapucijners Met Spek
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBak de spekblokjes zachtjes uit in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Breng ruim water met zout aan de kook en voeg de kapucijners toe. Kook ze gaar in slechts enkele minuten. De kapucijners zijn gaar als ze aan de oppervlakte komen drijven. Snijd de augurken in kleine blokjes. Giet de peulvruchten af en doe ze terug in de pan. Voeg de uitgebakken spekjes met vet, de blokjes augurk, zilveruitjes en mosterd toe en schep alles door elkaar. Serveer de kapucijners met piccalilly.
- 300 Gr Magere Spekblokjes
- Zout
- 900 Gr Jonge Kapucijners (diepvries)
- 6 Augurken
- 3 Volle El Zilveruitjes
- 2 Tl Mosterd
- Piccalilly