Stamppot Met Zalm
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Kook de aardappelen en stamp ze fijn. 2. Snij de savooikool in fijne reepjes en stoof ze kort in eendenvet met wat muskaatnoot en kruidnagel. 3. Bak de zalm niet te gaar en hou hem warm. 4. Laat voor de saus de visfumet met de droge sherry tot de helft inkoken. 5. Voeg de room toe en roer er de dragonmosterd en de gehakte dragon door. 6. Serveer de saus bij de koolstamppot en zalm.
- 1 Kg Aardappels
- 1/2 Savooikool
- Eendenvet (of Boter, Of Margarine)
- Nootmuskaat
- Kruidnagelpoeder
- 4 Zalmhaasjes
- 3 Dl Visfumet
- 1/2 Dl Droge Sherry
- 1 Dl Room
- 1 Eetlepel Dragonmosterd
- Gehakte Dragon