Kaassoep Met Witlof En Ham

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Kaassoep Met Witlof En Ham Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Maak het witlof schoon, verwijder het bittere kroontje. Snij de struikjes in fijne staafjes. Besprenkel ze lichtjes met citroensap. Roerbak 2 à 3 minuten in een nootje boter. 2. Verwijder de zwoerd en snij de ham in fijne reepjes. Doe melk en kaas in een kookpan met dikke bodem. Verwarm op een zacht vuur, tot de kaas gesmolten is. Roer af en toe om. 3. Zet heel kort de staafmixer in de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg er de kervel aan toe. Verwarm ze nog heel even op een zacht vuur (niet laten koken!) 4. Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk elke portie af met reepjes ham en geroerbakte witlofsnippers. Serveer goed heet. Lekker met croutons of warme toast.

Boodschappenlijstje
  • 4 Dl Melk
  • 300 Gram Gemalen Kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
  • 4 Stronkjes Witlof
  • 4 Plakjes Gekookte Ham
  • 1 Pakje Diepvrieskervel
  • Citroensap
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...