Zuurkooltaart
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Naud Geertsema » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 graden. Laat ondertussen de deegplakjes ontdooien en laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Snij de zuurkool ook wat kleiner. Maak ondertussen een mengsel van de eieren, crème fraîche, oude kaas en peper in een aparte kom. Vet een ovenschaal in en bekleed het met de deegplakjes. Bak de bodem 5 minuten voor in de oven. Bak in die tussentijd in een koekenpan even kort de spekjes aan. Vul daarna de schaal met zuurkool en de spekjes. Bedek deze vulling tenslotte met het eiermengsel en zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot hij goudbruin van kleur is.
- 5 Plakken Roomboter Bladerdeeg
- 250 Gr Zuurkool
- 4 Eieren
- 125 Ml Creme Fraiche
- 80 Gr Gemalen Oude Kaas
- 100 Gram Gerookte Spekjes