Chocolade En Koekjes Parfait
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerkruimel 125 gram theebiscuitjes. Klop 250 ml slagroom lobbig en schep hierdoor de koekkruimels. Smelt dan au-bain marie 120 gram pure chocolade met een klein beetje boter en 1 eetlepel koffielikeur. Splits ondertussen 2 eieren. Als de chocolade gesmolten is roer je er nog een eetlepel poedersuiker door en 2 eidooiers. Klop de 2 eiwitten stijf en roer hierdoor de gesmolten chocolade. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie en schep de helft van de koekjesroom in het blik. Schep hierover de chocolademousse en dan eindig je met de rest van de koekjesroom. Dek het nu goed af en zet het cakeblik in de diepvries. Ideaal om vooruit te maken! Smul ze!
- 125 Gram Theebiscuit
- 250 Gram Slagroom
- 120 Gram Pure Chocolade
- 2 Eieren
- Boter
- 1 Eetlepel Koffielikeur