Marsepein
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Zet een pan met ruim koud water op het vuur. 2. Voeg vervolgens de amandelen toe en breng het water aan de kook. 3. Giet de amandelen vervolgens af en blus ze af met koud water. 4. Pel de amandelen en leg ze daarna op een schone theedoek om te drogen. 5. Doe de amandelen vervolgens in een keukenmachine om ze zeer fijn te malen. 6. Zeef de poedersuiker boven de amandelen en voeg de oranjebloesemwater toe. 7. Voeg vervolgens ook het eiwit toe en maal alles nog eens goed. 8. Maak wat bakpapier of folie vochtig en leg hier de marsepein op. 9. Zorg dat de marsepein goed ingepakt is en laat hem 1 nacht in de koelkast rusten.
- 250 Gram Gedopte Amandelen
- 500 Gram Poedersuiker
- 1 Theelepel Oranjebloesemwater
- 1.5 Eiwit
- Eventueel Voedselkleurstof